6 tips til tidlige bryllupsforberedelser

 

1. Finn en dato (eller to)

Det er lurt å være tidlig ute med dato, mest for å få selskapslokalet og vielses stedet man ønsker å feire den store dagen i. Selskapslokaler fylles fort opp i populære måneder som mai, juni og august. 

Det kan derfor være lurt å sette ett par- tre aktuelle datoer for bryllupet i første omgang, slik at det er større sjanse for å få booket selskapslokalet. 

 

2. Book selskapslokale og vielsessted 

Når dere har satt ett par- tre aktuelle datoer for bryllupet, ta kontakt med de selskapslokaler og vielses steder som er aktuelle for deres bryllup. 

Har de ledig de datoene som er akutelle for deres bryllup, avtal et befaringsmøte. 

Det er enklere å velge det riktige selskapslokale etter å ha vært på befaring. Da får man snakka med de som jobber der, sett lokalet og mulighetene det har, samt delt sine ønsker og tanker rundt den store dagen. 

Man kommer som oftest mye klokere ut fra selskapslokalet, da de som jobber der har gjort dette før og kan komme med innspill og tips til videre planlegging. 

 

3. Velg forlovere 

For noen er det verdens enkleste valg, for andre kan det være svært vanskelig. 

Det er lurt å velge noen man kjenner godt og som man stoler på. En eller flere personer man vet kommer til å være der for deg i fremtiden. 

Forlovere har en sentral plass bryllupet fra starten av, og man skal kunne forvente at de kan stille opp, gir ærlige og oppriktige svar og hjelpe til før, under og etter bryllupet. 

De skal planlegge utdrikningslag, kjenne dine venner og hva du liker. De har flere oppgaver på selve bryllupsdagen og det er en stor fordel at de kjenner deg godt som person. 

 

4. Økonomisk ramme 

Noen ønsker å gjennomføre mest mulig av bryllupsdagen på egen hånd, andre vil gjerne overlate det til andre. Uansett hva man velger å gå for er det allikevel mange faktorer å ta hensyn til. 

Hvor mange gjester skal man invitere, hva koster selskapslokale og hva er inkludert i rammen rundt selskapslokalet, brudekjole og dress, hvor mye skal man bruke på blomster og annen dekor? Åpen bar? Bryllupsreise? 

Her kan listen bli lang. 

Det er lurt å sette et budsjett på bryllupet tidlig i planleggingen. Slik unngår man unødvendige overraskelser.

Start med å lage en liste over alle utgiftsposter, undersøk priser og lag en budsjetts ramme for bryllupet. 

 

5. Gjesteliste 

De fleste blir overrasket over hvor lang gjestelisten blir, og som regel må man inngå noen kompromisser. Noen ønsker ett stort bryllupet hvor de inviterer alle de måtte ønske, andre vil ha ett lite og intimt bryllup med kun sine aller næreste og kjære. 

Det er lurt å starte med å lage en grov oversikt over hvem dere ønsker å invitere i deres bryllup. 

Spørsmål å ta hensyn til når man skriver gjesteliste kan for eksempel være hvordan fordelingen skal være for brud og brudgom, den bør være så jevnt fordelt som mulig, ønsker man å ha små barn til stede, skal det være mest familie eller venner til stede, eller ønsker man like mye begge deler? 

Til syvende og sist er det ingen andre en dere to som bestemmer hvem dere vil invitere og hvordan gjestelisten skal se ut. 

Dere trenger ikke å sette ett presist antall med det samme, men så snart man har booket selskapslokale vil de være opptatt av gjeste antall i forhold til mat, oppdekking, drikke og lignende. 

 

6. Bryllups tema? 

Hva slags type bryllup dere ønsker vil være med å påvirke mange valg videre i denne prosessen, blant annet valg av lokaler. 

Det er enklere å planlegge målbevisst om man finner en stil man ønsker som rød tråd gjennom bryllupsdagen. 

Noen ønsker romantisk bryllup, andre herskapelig. Det er derfor viktig at selskapslokalet passer til hva dere ønsker å oppnå for den store dagen. 

Noen har en farge som går igjen gjennom hele dagen fra kirke til selskapslokale, noen har mye fokus på dekor og blomster. 

Det er mange valg og ta, men det viktigste er at det gjenspeiler brudeparet og hva dere liker og setter pris på!

Kontakt oss for en hyggelig bryllupsprat!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *